Dumnezeu este dragoste

Luchiț Anca

(Nici) Tu nu ai mai putut… de durere fizică, de durere sufletească, de oboseală, de prea mulți oameni ce așteptau răspunsuri de la Tine, de prea mulți pași prin țărână, de singurătate, de trădare, de înfrânarea poftelor, de dor… dar ai continuat. Nimic, nimeni… nu te-a oprit. Te’ai uitat țintă la victoria misiunii Tale de a ne elibera. Ți’ai dorit să ne vezi bucuroși pe deplin, trăind viața din belșug pentru care am fost creați, fără griji, fără temeri… liberi.
Ai continuat pentru că mă iubești.
Mult.
Cum n’am să pot înțelege eu vreodată. Dacă Tu nu ai fi venit, dacă nu ai fi mers până la capăt, eu aș fii fost rob… robul propriilor gânduri. Ce măsură de dragoste se ascunde în inima Ta, Isuse? Sau este ceva ce nu se poate măsura?! Tu ești dragostea însăși… cu Tine trebuie să măsor dragostea mea. Tu ești în mine, mereu ai fost, niciodată nu ai plecat… niciodată nu o vei face. Aș vrea să iubesc cum iubești Tu, crezi că se poate?  Ce sacrificiu Isus, să lași pe cei 99, să mă chemi pe nume, să mă numești al Tău, să îmi faci de cunoscut valoarea dată de Tatăl meu… eu sunt iubirea vieții Tale.
Știu.
Viață la care ai renunțat ca eu să pot fii liberă.
Și nu sunt.
Cum te uiți la mine și cum mă privești… știind că mă lupt să primesc libertatea Ta?! Mă lupt cu gândurile mele, cu circumstanțe, cu frici, cu neajunsuri… vreau să trăiesc pentru Tine cum Tu trăiești pentru Tatăl. Vreau să accept libertatea ce mi’ai oferit’o la cruce în fiecare secundă ce o trăiesc pe pământ.
Înnoieste’mi mintea dis-de dimineață, seara când mă pun în pat… lasă’mi buzele să îți cânte un imn al mulțumirii. Fă ca ochii mei să privească mereu la bunătatea Ta, gândurile mele să se adape mereu din promisiunile Tale. Brațele mele să îmbrățișeze cum Tu l’ai îmbrățișat pe Petru după trădare. Pașii mei să alerge mereu pe urmele Tale precum Maria din Magdala. Să îmi rezem capul pe pieptul Tău ca Ioan… să fie liniște… să îți ascult bătăile inimii cum bat pentru mine…
De asta ai venit… să izvorăști viață în mine, iubire din inima Ta ce nu are hotar de iubire. Nu ți’a pasat deloc de Tine, ai venit pentru mine, și nu regreți nimic…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s